do Premiera Rządu RP podjęty na posiedzeniu w dniu 05.06.2012 r

Panie Premierze

Teraz, gdy cały Kraj żyje tematyką Euro – 2012 i cała uwaga skierowana jest na to by nasz Kraj wypadł jak najlepiej w oczach Europy i świata, w Trybunale Konstytucyjnym będą się ważyć losy rodzinnych ogrodów działkowych w Polsce. Są to nieporównywalne skale. Tak to zostało dziwnym zbiegiem nałożone na siebie, by nie było szans na nagłośnienie problemu miliona polskich rodzin.
Nasze listy kierowane, gdzie tylko było możliwe, pozostały na razie bez echa. Wniosek I Prezesa Sądu Najwyższego nie został wycofany.

Dzisiaj działkowcom pozostaje jedynie wiara w sprawiedliwość i niezawisłość Trybunału Konstytucyjnego.
Apelujemy do Pana Premiera, aby nasz Rząd kierował się zawsze racją ludzi, a nie tylko przesłankami polityczno – ekonomicznym.
Życzymy Panu i całej Polsce sukcesów, które są tak bardzo Krajowi potrzebne.
Czekamy na to, by rozwiał Pan nasze obawy o losy polskich rodzinnych ogrodów działkowych.
To też Polska i wartości narodowe!

Sekretarz Okręgowego Zarządu PZD                                                        Prezes Okręgowego Zarządu PZD
               w Szczecinie                                                                                        w Szczecinie
             Roman Krempski                                                                              mgr Tadeusz Jarzębak